разбирам, че не е правилно да е с обикновена ролка, но освен моя и този, който взех после още на един колега се оказа такава на колата, та ми стана интересно, на всички дизели ли се монтира такава ролка и дали е възможно да сменя само ролката, захващането към оста дали е едно и също?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ролка на алтернатора
Collapse
X
-
На 156 цат 2.4 алтернатора беше Бош и не беше с демферна ролка.Провериха го по каталог на Бош и се оказа че наистина няма.Знаех и аз че ЖТД тата са с такива ролки на алтернатора но явно не всички.Наистина с демферна ролка е по добре обира цялата вибрация на ремъка и неподскача.Няма да натоварва обтяжния механизъм който не е евтин при 2.4CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщениеНа 156 цат 2.4 алтернатора беше Бош и не беше с демферна ролка.Провериха го по каталог на Бош и се оказа че наистина няма.Знаех и аз че ЖТД тата са с такива ролки на алтернатора но явно не всички.Наистина с демферна ролка е по добре обира цялата вибрация на ремъка и неподскача.Няма да натоварва обтяжния механизъм който не е евтин при 2.4sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
А вие двамата отде знете че тва дето е било на колите ви,е било оригиналния алтернатор а не сменен с някакъв бензинов ?????????Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Живота на тази ролка рядко надхвърля 80-90 000 км. така че какво гледате по каталози и какви заключения си вадите е едно.А съвсем друго как излизат от завода производител на алтернатора.Нали се сещате че всеки среден талянец или немец няма да сложи скъпа част на каляска която след година ще изхвърли за някое българче.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеА вие двамата отде знете че тва дето е било на колите ви,е било оригиналния алтернатор а не сменен с някакъв бензинов ?????????
Имах честа да притежавам една от първите 156 в по ония години 2.4 и съм сигурен, че интервенции не са и правени. Няколко години по-късно купих втора със същия двигател и алтернатора и беше абсолютно същия с обикновена ролка като на първата кола.
Убеден съм .че така са излезли от завода.
А съм сигурен ,че има и много други такива.
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДоколкото разбирам, дискутираната система я има само при дизелови двигатели. Каква е причината за да не се внедрява при бензинови?sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Някои хора тук са виждали Алфи май само на картинки!
Алтернатора САМО на 1,9 има фрай лайф!!!
Ремонтирал съм няколко дузини алтернатори и скромния ми опит показва това!!!
---------- Post added at 22:39 ---------- Previous post was at 22:38 ----------
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеПосмъртно не може да е с обикновена шайба.Вариантите са два:или някой ти е сложил алтернатор от бензинова,щото излиза по-евтинко,или твоята е тотално блокирала.
Трети вариант няма.
---------- Post added at 22:41 ---------- Previous post was at 22:39 ----------
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеВзривове,налягания,обороти,резонанси....при бензина са по-гладки нещата.
---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:41 ----------
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеА вие двамата отде знете че тва дето е било на колите ви,е било оригиналния алтернатор а не сменен с някакъв бензинов ?????????Last edited by pininfarina; d.m.y г., 07:11.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеА вие двамата отде знете че тва дето е било на колите ви,е било оригиналния алтернатор а не сменен с някакъв бензинов ?????????CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщениеНякои хора тук са виждали Алфи май само на картинки!
Алтернатора САМО на 1,9 има фрай лайф!!!
Ремонтирал сън няколко дузини алтернатори и скромния ми опит показва това!!!
---------- Post added at 22:39 ---------- Previous post was at 22:38 ----------
Третият вариант е че първите два твои тотално отпадат!
---------- Post added at 22:41 ---------- Previous post was at 22:39 ----------
---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:41 ----------
Еми чукни няколко 2,4-кипо номера на рами и сам се убеди че не са ни изклатили с алтернатори от бензинки
Ама явно в София ги внасят един вид а във Варна друг.
П.П
Макар че притежаваш сервиз..как пък го реши че само 1,9 са с такава шайба?Каква е разликата в ремъчното задвижване при 2,4?
Че с тия удивителни дето си ги наплескал,почвам да се чудя да не съм преебал нещо и аз да ебЪ хорицата?Казвай до като е време на тоя в сервиза дето прави предимно алфа да му наливаме акъл че ша опропасти колите.Last edited by Linkestis; d.m.y г., 23:16.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеТвоя опит от хилядите,милиони,трилиони автомобила показва това че аз пък притежавам две с 2,4 двигател и двете са с шайби със съединител.Виждал съм още поне 20 алфи с двигател 2.4 пак с такава шайба и то предимно 166-ци и няколко 156-ци.Още повече че това се е случвало в сервиз където се ремонтират предимно алфи.Моят опит пък ми казва друго макар да съм сменил лично на три 166-ци и две 156 е че и 5 бяха със съединител.
Ама явно в София ги внасят един вид а във Варна друг.
П.П
Макар че притежаваш сервиз..как пък го реши че само 1,9 са с такава шайба?Каква е разликата в ремъчното задвижване при 2,4?
Че с тия удивителни дето си ги наплескал,почвам да се чудя да не съм преебал нещо и аз да ебЪ хорицата?Казвай до като е време на тоя в сервиза дето прави предимно алфа да му наливаме акъл че ша опропасти колите.
Говоря за 156 2,4 136 коня че няма фрай лайф. Ако някой ден видя, тогава ще се извиня на хората , които съм подвел а не само да пиша като съм чул недочул!
П.П
Мен пък ме боли . . . колко хиляди, милиона и трилиона Алфи си имал и виждал
---------- Post added at 07:18 ---------- Previous post was at 07:07 ----------
Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщениеZAR93200000040634Last edited by pininfarina; d.m.y г., 07:39.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
Comment